Helpende Zorg & Welzijn opleiding, niveau 2, BBL

Helpende Zorg & Welzijn opleiding, niveau 2, BBL

Startdatum:

5 september 2024

Locatie:

Utrecht

Toelating:

Werkzaam in de zorg

Werken als Helpende Zorg & Welzijn

Met een opleiding ‘Helpende’ maak je de eerste stap in een carrière in de Zorg. Ook al heb je geen (of beperkte) ervaring in de zorg, je kunt via deze opleiding gemakkelijk instappen. In deze baan help je mensen (vaak ouderen) die niet meer geheel zelfstandig kunnen leven. Naast door ouderdom gebeurt dit door ziekte, psychiatrische problemen, verslaving of een handicap. Je werkt in een verpleeghuis,  verzorgingshuis, in de thuiszorg, of soms zelfs in een ziekenhuis. Ook woonvormen voor verstandelijk gehandicapten werken vaak met Helpenden.

Opleiding Helpende Zorg en Welzijn, niveau 2

Deze opleiding kun je (voor jou grotendeels kostenloos) zelfstandig, of Incompany doen als je werkgever de opleiding aanvraagt. Voor crebo-erkende opleidingen krijgt de werkgever namelijk mogelijk verschillende subsidies. Je leert in de opleiding ‘Helpende Zorg en Welzijn’ praktijkgericht je clienten te begeleiden bij het ‘wonen en welzijn’. Dat is verantwoordelijk werk en zorginstellingen letten bij het aannemen van passend personeel dan ook op:

  • communicatieve en sociale vaardigheden
  • het goed in teamverband kunnen samenwerken met overige zorgaanbieders en mantelzorgers

Onze opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en is landelijk erkend (SVOZ kwaliteitsgarantie©).

Door jouw ervaring of jouw vooropleiding kun je de opleiding verkort doen (vraag als je al ervaring hebt, hiervoor een vrijstelling aan). Dit betekent dat je vaak al binnen 10 maanden het diploma op zak hebt terwijl je toch maar 1 dag in de 1 á 2 weken kwijt bent aan de opleiding. Voorafgaand de start van de opleiding vindt een kort intakegesprek plaats van 15 minuten. Tijdens dit intakegesprek leren wij jou graag beter kennen en zijn wij benieuwd naar je vooropleiding (toelatingseisen) en motivatie.

Via het werk deze opleiding volgen, met minimale kosten voor je werkgever

Wij vinden de combinatie van online leren en klassikaal erg belangrijk. Zo kun je thuis aan de slag en je vragen stellen tijdens de les of online aan de docent. SVOZ helpt jou om zo snel en gemakkelijk mogelijk de beste papieren voor die baan in handen te krijgen. Zo kun je ervoor kiezen om bij ons in het opleidingscentrum, of met een groep collega’s bij jou op het werk (Incompany opleiding) de opleiding te volgen.

Programma

Als deelnemer start je vervolgens met een introductiebijeenkomst van 3 uren. Op deze bijeenkomst, waarbij ook je begeleider welkom is, wordt informatie verstrekt over de wijze waarop het onderwijs wordt gegeven. Hierna volgen 24 lesdagen van 7 uren verspreid over 1 jaar. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het landelijk erkend mbo diploma Helpende Z&W niveau 2, Crebocode 25498.

Je wordt toegelaten tot de opleiding als:

  • Je in de zorg werkt (gemiddeld minimaal 18 uur in de week, in wisseldiensten, niet alleen nachtdienst);
  • Je Nederlands spreekt en schrijft op een goed niveau;
  • Je examens kunt afleggen binnen de werksituatie.

Kosten

€ 2.625,- De kosten worden meestal volledig via de werkgever vergoed. Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk.
Hierbij wordt dan wel een opslag van rond de 4% over de totaalprijs gehanteerd: 1e termijn van €1.365,- vooraf te voldoen, hierna volgen 2 termijnen van € 682,50,-.
Het boekengeld bedraagt € 304,95 en de examenmap Prove2Move € 90,11 (examenmap wordt door SVOZ besteld).

Arbeidsmarktperspectief: zie website SBB

Nog op zoek naar een leerbedrijf?: zie website Leerbanenmarkt.nl of Stagemarkt.nl

 

, , , ,
Duur:
10 maanden
Lesdagen:
25
Kosten:
€ 2.625

* Kosten worden meestal volledig via de werkgever vergoed.
Direct inschrijven

Deze opleiding Incompany?

Alle opleidingen, trainingen en maatwerktrajecten zijn ook op locatie te verzorgen. Neem contact op met Yvette voor meer informatie of een vrijblijvende offerte

Yvette Dettingmeijer
0636249606
Yvette.dettingmeijer@svoz.nl

Opleidingen die je misschien interessant vindt