Van Helpende Zorg en Welzijn tot MBO Verpleegkundige
maart 13, 2024

Van Helpende Zorg en Welzijn tot MBO Verpleegkundige

Van Helpende Zorg en Welzijn op niveau 2 tot de MBO Verpleegkundige opleiding op niveau 4. Als je een carrière in de zorg overweegt, is het goed om te begrijpen welke verschillende opleidingen er zijn. Maar ook als je al een opleiding hebt gedaan, kan het interessant zijn om inzicht te krijgen in welke (andere) zorgopleidingen je kunt doen. In deze tekst gaan we dieper in op de verschillende opleidingen in de zorg.

 

Wat voor opleidingen in de zorg zijn er?

In de zorg zijn er verschillende niveaus waarop je een opleiding kunt volgen. Dit gaat vanaf MBO niveau 1 tot en met HBO niveau 6. Afhankelijk van jouw behaalde diploma’s tot nu toe, kun jij een (extra) opleiding volgen. Welke voorbeelden zijn er:

 

Helpende Zorg en Welzijn opleiding niveau 2 

Met een opleiding ‘Helpende’ maak je de eerste stap in een carrière in de zorg. Ook als je geen (of beperkte) ervaring hebt in de zorg, kun je via deze opleiding gemakkelijk instappen. Deze opleiding biedt een solide basis voor een carrière in de zorg en welzijn.  Je helpt mensen (vaak ouderen) die niet meer geheel zelfstandig kunnen leven. Je leert vaardigheden om mensen te ondersteunen bij dagelijkse activiteiten zoals persoonlijke verzorging en huishoudelijke taken.

 

Verzorgende IG opleiding niveau 3

De Verzorgehttps://www.svoz.nl/opleidingen/verzorgende-ig-opleiding-mbo-niveau-3-bbl/nde Individuele Gezondheidszorg (IG) opleiding op niveau 3 richt zich op het verlenen van persoonlijke zorg en verpleegkundige handelingen. Het is een stap verder in de zorghiërarchie en biedt meer verantwoordelijkheden. Het is een uitdagende baan waarbij je, naast algemene hulp en ondersteuning, ook jezelf steeds blijft ontwikkelen om ouderen met bijvoorbeeld dementie te begeleiden.

 

MBO Verpleegkundige opleiding niveau 4 

Voor degenen die streven naar een meer gevorderde rol in de zorg, is de MBO Verpleegkundige opleiding op niveau 4 geschikt. Deze opleiding bereidt je voor op taken zoals het coördineren van zorgplannen. Je overlegt op niveau met andere disciplines. Denk hierbij aan een arts en/of medisch specialist. Daarnaast mag je complexe verpleegkundige handelingen uitvoeren. Een aantal voorbeelden hiervan zijn een infuus in te brengen, intraveneus injecteren en hechtingen verwijderen.

 

Of je nu aan het begin van je loopbaan staat of al enige ervaring hebt, er zijn diverse opleidingsmogelijkheden die passen bij verschillende niveaus expertise. Waar vind je betrouwbare zorgopleidingen? Als je op zoek bent naar zorgopleidingen, is SVOZ de plek waar je moet zijn. SVOZ staat bekend als een betrouwbare aanbieder van zorgopleidingen, met een breed scala aan programma’s die aansluiten bij jouw specifieke behoeften en doelen. Neem vandaag nog de eerste stap en ontdek de mogelijkheden bij SVOZ.