Opleiding Helpende Plus (officieel erkend keuzedeel)

Opleiding Helpende Plus (officieel erkend keuzedeel)

Startdatum:

16 september 2024

Locatie:

Utrecht

Toelating:

Helpende niveau 2

Met een opleiding Helpende Plus (officieel erkend keuzedeel) maak je de eerste opstap als Helpende naar Verzorgende. Je kan en mag dan méér en dat maakt je interessanter voor werkgevers.

Met deze opleiding word je bekwaam in een aantal verzorgende vaardigheden die in het werkveld van zorg en welzijn veel gevraagd worden. Ook voor doorstroom naar de Verzorgende IG opleiding is het volgen van de Helpende Plus opleiding een goede keuze. Het certificaat biedt namelijk vrijstellingen binnen de Verzorgende IG opleiding, waardoor je deze verkort kunt volgen.

Programma

Je start met een Introductiebijeenkomst van 2 uur en  hierna volgen 5 lesdagen van 7 uur.
Na deze opleiding kun je bijvoorbeeld de pols tellen en temperatuur meten, medicatie toedienen, wonden verzorgen en steunkousen aantrekken. Je kunt veranderingen bij de cliënt signaleren en daar goed mee omgaan en handelen in acute situaties. Je weet waartoe je bevoegd bent en wanneer je de deskundigheid van anderen moet inroepen. Deze korte praktijkgerichte opleiding vergroot jouw inzetbaarheid als Helpende.

Op de opleidingsdagen verdiep je je in de theorie en oefen/toets je jouw vaardigheden in een skillslab. Vervolgens worden zoveel mogelijk vaardigheden in de praktijk getoetst middels het praktijkexamen.

Uiteraard kun je ook deze opleiding bij je werkgever (Incompany) worden verzorgd als je met meerdere collega’s tegelijkertijd deze opleiding wilt volgen.

Je wordt toegelaten tot de opleiding als:

  • je een opleiding Helpende niveau 2 of vergelijkbaar hebt;
  • je gedurende de opleiding minimaal 16 uur per week werkt bij een erkend leerbedrijf.

Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat Helpende Plus (SBB code K1296).

Kosten

€ 1.145,- De kosten worden meestal volledig via de werkgever vergoed.
Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk. Hierbij wordt dan wel een opslag van rond de 4% over de totaalprijs gehanteerd: 1e termijn van € 595,- (1e termijn vooraf te voldoen) en de 2e termijn van € 595,- exclusief boeken: circa € 79,20,-.

Duur:
5 maanden
Lesdagen:
5
Investering:
€ 1.145

* Kosten worden meestal volledig via de werkgever vergoed.
Direct inschrijven

Deze opleiding Incompany?

Alle opleidingen, trainingen en maatwerktrajecten zijn ook op locatie te verzorgen. Neem contact op met Yvette voor meer informatie of een vrijblijvende offerte

Yvette Dettingmeijer
0636249606
Yvette.dettingmeijer@svoz.nl

Opleidingen die je misschien interessant vindt