MBO Verpleegkundige opleiding, niveau 4, BBL

MBO Verpleegkundige opleiding, niveau 4, BBL

Startdatum:

12 september 2024

Locatie:

Utrecht

Toelating:

Diploma Verzorgende IG

Werken als Verpleegkundige, niveau 4

Als je een Verpleegkundige opleiding niveau 4 hebt, heb je uitstekende kansen op werk. Je overlegt op niveau met andere disciplines als de arts en de medisch specialist. Ook heb je de regie over het zorgleefplan. Verpleegkundigen mogen daarnaast de voorbehouden handelingen uitvoeren. Zo hebben zij bijvoorbeeld geleerd een infuus in te brengen, intraveneus te injecteren en hechtingen te verwijderen.

Als je al het diploma Verzorgende IG hebt, dan kun je bij SVOZ het diploma Verpleegkundige verkort en versneld behalen. Vóór aanvang van de opleiding wordt je uitgenodigd voor een online intakegesprek van 15 minuten met een docent. Tijdens het intakegesprek leren wij jou graag beter kennen en zijn wij benieuwd naar je vooropleiding (toelatingseisen) en motivatie.

Inhoud opleiding Verpleegkundige, niveau 4

Deze opleiding kun je grotendeels kostenloos en zelfstandig, of Incompany doen als je werkgever de opleiding aanvraagt. Voor crebo-erkende opleidingen krijgt de werkgever namelijk mogelijk verschillende subsidies. De opleiding kent meerdere modules van alle werkprocessen die je in de praktijk nodig hebt als verpleegkundige. Daarnaast worden er algemene communicatie-vaardigheden geleerd en zijn er keuzedelen zoals:

  • wijkgericht werken (code SBB: K0186)
  • mensen met niet-aangeboren hersenletsel (code SBB: K0067)
  • ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking (code SBB: K0082) of,
  • ernstig meervoudige beperkingen (code SBB: K0233)

De MBO-Verpleegkundige opleiding leidt op voor de branche VV&T (verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg). Je leert vanuit een mix van online en klassikaal onderwijs op een leslocatie van SVOZ, of op een locatie van de zorginstelling. Wij zorgen ervoor dat deelnemers met elkaar, in dezelfde groep, aan een opleiding beginnen en deze ook afmaken.

Door te bouwen aan groepsvaardigheden en iedereen individueel te begeleiden, zien wij dat onze opleidingen al jarenlang een slagingspercentage van meer dan 80% halen. Uiteraard is ook deze opleiding volledig landelijk erkend.

Incompany, met subsidie bij jouw werkgever met collega’s de opleiding volgen

Zijn er meerdere collega’s die de opleiding willen volgen? Overleg dan met je werkgever en vraag een voorstel op maat aan, want wij verzorgen alle opleidingen ook incompany. Zo kun je zelf de data kiezen wanneer je met collega’s de opleiding wilt volgen en zijn er voor je werkgever interessante subsidiemogelijkheden die vaak het grootste deel van de opleidingskosten dekken!

Programma

Als deelnemer start je met een introductiebijeenkomst van 3 uren. Op deze bijeenkomst, waarbij ook je begeleider welkom is, wordt informatie verstrekt over de wijze waarop het onderwijs wordt gegeven. Hierna volgen 50 lesdagen van 8 uren verspreid over 2 jaar. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het landelijk erkend diploma mbo-Verpleegkundige niveau 4. Crebocode 23267, kwalificatie mbo-Verpleegkundige Crebocode 25655.

Je wordt toegelaten tot de opleiding als je:

  • in het bezit bent van het diploma Verzorgende IG (niveau 3) of daaraan gelijkgesteld;
  • min. 1 jaar werkervaring hebt in de zorgsector als gediplomeerd Verzorgende IG (of daaraan gelijkgesteld);
  • min. 24 uur per week werkzaam bent bij een erkend leerbedrijf, opgenomen in het register erkende leerbedrijven van SBB (wisseldiensten, niet alleen nachtdiensten);
  • de mogelijkheid hebt binnen de werksituatie de Proeven van Bekwaamheid af te leggen;
  • de Nederlandse taal voldoende beheerst (ter beoordeling door de werkgever).

Kosten

€ 6.550,-. Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk. Hierbij wordt een opslag van rond de 4% over de totaalprijs gehanteerd: 1e termijn van € 3.406,- vooraf te voldoen, hierna volgen 4 termijnen van € 851,50. Het boekengeld bedraagt € 698,45
Bijkomende kosten examens TOA (Rekenen, Nederlands & Engels) & Prove2Move (keuzedelen):
€ 135,49

Duur:
2 jaar
Lesdagen:
50
Investering:
€ 6.550

* Kosten worden meestal volledig via de werkgever vergoed.
Direct inschrijven

Deze opleiding Incompany?

Alle opleidingen, trainingen en maatwerktrajecten zijn ook op locatie te verzorgen. Neem contact op met Yvette voor meer informatie of een vrijblijvende offerte

Yvette Dettingmeijer
0636249606
Yvette.dettingmeijer@svoz.nl

Opleidingen die je misschien interessant vindt