Gespecialiseerd Verzorgende Revalidatiezorg (GRZ)

Gespecialiseerd Verzorgende Revalidatiezorg (GRZ)

Startdatum:

2 september 2024

Locatie:

Utrecht

Toelating:

Verzorgende-IG, EVV

Werken als Verzorgende in de Revalidatiezorg

Na een specialisatie als Verzorgende in de Revalidatiezorg help je ouderen die specifieke zorg nodig hebben. De revalidatiezorg is gericht op het herstel en terugkeer van de cliënt in de thuissituatie. Denk bijvoorbeeld aan ouderen die net een knie- of heupoperatie, een beroerte of hartaanval hebben gehad of die een chronische aandoening hebben.

Verzorgenden die kennis van zorg en revalidatie kunnen combineren zijn dan ook zeer gevraagd door werkgevers. Als GRZ coach je en geef je de cliënt zijn zelfvertrouwen terug. Ook werk je aan zijn zelfredzaamheid.

Daarvoor heb je de vaardigheden om goed met de patiënt maar ook met andere zorgverleners en mantelzorger te communiceren en samen te werken. Je bent het eerste aanspreekpunt voor jouw cliënt en de mantelzorgers bij vragen over de zorg en de voortgang van de revalidatie. Voor het eventueel bijstellen van het revalidatieplan ben jij medeverantwoordelijk.

Via het werk deze opleiding volgen, met minimale kosten voor je werkgever

Deze opleiding kun je zelfstandig, of Incompany doen als je deze via je werkgever aanvraagt. Voor branche-erkende opleidingen krijgt de werkgever hiervoor namelijk mogelijk verschillende subsidies. Tijdens de opleiding GRZ leer je in 13 lesdagen, verspreid over ongeveer 10 maanden wat alle taken en vaardigheden van de verzorgende GRZ inhouden. Daarnaast heb je een rol in de continue verbetering van de geriatrische revalidatiezorg. Bekijk ook even de blog van Thea Visser over haar ervaringen in deze opleiding.

Onze manier van opleiden

Onze opleiding sluit direct aan bij de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt in de dagelijkse praktijk. Ze is landelijk erkend en gecertificeerd en biedt SVOZ kwaliteitsgarantie.

Je leert in deze opleiding voor volwassenen bij SVOZ vanuit een mix van online en klassikaal onderwijs bij ons in het opleidingsinstituut. Wij zorgen ervoor dat deelnemers met elkaar, in dezelfde groep, aan een opleiding beginnen en deze ook afmaken.

De opleiding is niet alleen praktijkgericht, we vinden het belangrijk dat je wat je leert ook echt gaat toepassen. Door ook te bouwen aan groepsvaardigheden en iedereen individueel te begeleiden, zien wij dat onze opleidingen al jarenlang een slagingspercentage van meer dan 80% halen.

Toelatingseisen:

  • Min. Verzorgende of Verzorgende-IG (niveau 3)
  • Toelating met een vergelijkbaar diploma op min. mbo-3 niveau is alleen mogelijk na toestemming van zowel de examencommissie van SVOZ als de zorginstelling;
  • Min. 1 jaar werkzaam in de functie van Verzorgende of Verzorgende-IG.

Duur

De opleiding start met een introductiebijeenkomst gevolgd door 15 lesdagen (waarvan 2 online lesdagen van 4 uren) van 7 uren.

Kosten

€ 2.225,-. Boekengeld: € 164,85

Duur:
10 maanden
Lesdagen:
15
Investering:
€ 2.225

* Kosten worden meestal volledig via de werkgever vergoed.
Direct inschrijven

Deze opleiding Incompany?

Alle opleidingen, trainingen en maatwerktrajecten zijn ook op locatie te verzorgen. Neem contact op met Yvette voor meer informatie of een vrijblijvende offerte

Yvette Dettingmeijer
0636249606
Yvette.dettingmeijer@svoz.nl

Opleidingen die je misschien interessant vindt