BIG-Herregistratie Verpleegkundigen

BIG-Herregistratie Verpleegkundigen

Startdatum:

Meerdere startdata

Locatie:

Utrecht

Toelating:

Verpleegkundigen niveau 4

Training ter voorbereiding op het examen

Heb je jouw verpleegkundige diploma in Nederland behaald en/of ben je geregistreerd in het BIG-register en wil je je laten herregistreren? Aarzel dan niet, schrijf je hier nu in en volg deze training ter voorbereiding op het examen!

Deze training BIG-Herregistratie Verpleegkundigen is speciaal bedoeld voor diegenen waarvan de BIG-registratie verlopen is of wanneer je niet aan de werkurennorm hebt kunnen voldoen in de afgelopen vijf jaar.

Als je wilt blijven werken als verpleegkundige, dan moet je je herregistreren in het BIG-register. Je kunt je herregistreren als je voldoet aan de werkervaringseis of de scholingseis. Wanneer je niet aan de werkervaringseis voldoet, kun je door het behalen van drie examens een Periodiek Registratie Certificaat verkrijgen. Met dit certificaat kun je je vervolgens opnieuw herregisteren.

De 3 examens die je dient uit te voeren, zijn:
– Kennisexamen
– Praktijkexamen (vaardigheden)
– Examengesprek Klinisch redeneren

Het kennisexamen en het praktijkexamen moeten behaald zijn om het examengesprek te mogen voeren.
In 2021 is het bestaande BIG Herregistratie-examen herzien. Naast een theoretisch examen is er een praktijkexamen voor twee van de twaalf verpleegtechnische handelingen. Tenslotte vindt nog een klinisch-redeneren-gesprek plaats.

SVOZ heeft een training BIG-Herregistratie voor verpleegkundigen ontwikkeld. Hiermee kun je je optimaal voorbereiden op de examens. De training BIG-Herregistratie bestaat uit theorie, praktijk en bereidt je je voor op het examengesprek.

Alle examens worden afgenomen door het Consortium Beroepsonderwijs. Via de website van het Consortium Beroepsonderwijs meld je je aan voor het examen, waarbij je de locatie voor het examen kunt kiezen. Meer informatie over de BIG-Herregistratie en het aanmelden voor examens is te vinden via: www.herregistratiewetbig.nl


Buitenlands diploma?

Indien je een diploma verpleegkunde hebt behaald in het buitenland én je bent doorverwezen door het CIBG, dan dien je een zogenaamde beroepsinhoudelijke toets af te leggen. Deze toets wordt afgenomen door de examenorganisatie voor de BIG-herregistratie verpleegkundige en is inhoudelijk gelijk aan het examen BIG-herregistratie verpleegkundige.

Heeft u nog hulp nodig bij het vinden van informatie of de procedure die past bij uw vraag of situatie? Raadpleeg dan de Advieswijzer: BIG-register – Advieswijzer (bigregister.nl)

Meerdere startdata:
5 februari 2024, 8 april 2024, 4 oktober 2024, ,
Duur:
6 uren
Lesdagen:
4
Investering:
€ 950

* Kosten worden meestal volledig via de werkgever vergoed.
Direct inschrijven

Deze opleiding Incompany?

Alle opleidingen, trainingen en maatwerktrajecten zijn ook op locatie te verzorgen. Neem contact op met Yvette voor meer informatie of een vrijblijvende offerte

Yvette Dettingmeijer
0636249606
Yvette.dettingmeijer@svoz.nl

Opleidingen die je misschien interessant vindt