Gespecialiseerd Verzorgende Revalidatiezorg (GRZ) start 18 januari 2024

Inschrijven

Werken als Verzorgende in de Revalidatiezorg

Na een specialisatie als Verzorgende in de Revalidatiezorg help je ouderen die specifieke zorg nodig hebben. De revalidatiezorg is gericht op het herstel en terugkeer van de cliënt in de thuissituatie. Denk bijvoorbeeld aan ouderen die net een knie- of heupoperatie, een beroerte of hartaanval hebben gehad of die een chronische aandoening hebben.

 | SVOZ

Verzorgenden die kennis van zorg en revalidatie kunnen combineren zijn dan ook zeer gevraagd door werkgevers. Als GRZ coach je en geef je de cliënt zijn zelfvertrouwen terug. Ook werk je aan zijn zelfredzaamheid.

Daarvoor heb je de vaardigheden om goed met de patiënt maar ook met andere zorgverleners en mantelzorger te communiceren en samen te werken.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor jouw cliënt en de mantelzorgers bij vragen over de zorg en de voortgang van de revalidatie. Voor het eventueel bijstellen van het revalidatieplan ben jij medeverantwoordelijk.

Via het werk deze opleiding volgen, met minimale kosten voor je werkgever

Deze opleiding kun je zelfstandig, of Incompany doen als je deze via je werkgever aanvraagt. Voor branche-erkende opleidingen krijgt de werkgever hiervoor namelijk mogelijk verschillende subsidies. Tijdens de opleiding GRZ leer je in 13 lesdagen, verspreid over ongeveer 10 maanden wat alle taken en vaardigheden van de verzorgende GRZ inhouden. Daarnaast heb je een rol in de continue verbetering van de geriatrische revalidatiezorg. Bekijk ook even de blog van Thea Visser over haar ervaringen in deze opleiding.

Onze manier van opleiden

Onze opleiding sluit direct aan bij de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt in de dagelijkse praktijk. Ze is landelijk erkend en gecertificeerd en biedt SVOZ kwaliteitsgarantie©.

 | SVOZJe leert in deze opleiding voor volwassenen bij SVOZ vanuit een mix van online en klassikaal onderwijs bij ons in het opleidingsinstituut.

Wij zorgen ervoor dat deelnemers met elkaar, in dezelfde groep, aan een opleiding beginnen en deze ook afmaken.

De opleiding is niet alleen praktijkgericht, we vinden het belangrijk dat je wat je leert ook echt gaat toepassen. Door ook te bouwen aan groepsvaardigheden en iedereen individueel te begeleiden, zien wij dat onze opleidingen al jarenlang een slagingspercentage van meer dan 80% halen.

Geïnteresseerd in deze opleiding? Schrijf je dan nu in via deze: link.

Programma

Inhoud: 7 verschillende modules

De opleiding is modulair opgebouwd en kent drie Proeven van bekwaamheid, die in de praktijk worden uitgevoerd. De titels van de modules zijn:

• Module Vakinhoudelijk handelen
• Module Communicatie
• Module Samenwerking
• Module Toepassen van kennis
• Module Maatschappelijk handelen
• Module Organisatielidmaatschap
• Module Professionaliteit en kwaliteit

Toelatingsvoorwaarden:

  • Minimaal mbo-3 niveau Verzorgende (Verzorgende of Verzorgende-IG);
  • Minimaal 1 jaar werkzaam in de functie van Verzorgende of Verzorgende-IG;
  • Je bent minimaal 20 uur per week werkzaam bij een voor dit niveau erkend leerbedrijf in de zorg.
  • Toelating met een vergelijkbaar diploma op minimaal mbo-3 niveau is alleen mogelijk na toestemming van zowel de examencommissie van SVOZ als de zorginstelling.

Klik voor meer informatie over de inhoud van de opleiding op: Overzicht GRZ

Landelijke erkenning & accreditatie

De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Revalidatiezorg is branche-erkend door CZO. Daarnaast is de opleiding geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&VN voor 101 punten. Punten worden alleen toegekend aan leden V&VN die lid zijn vanaf de aanvang van de opleiding. Bij diplomering ontvangt de deelnemer het insigne Gespecialiseerd Verzorgende Revalidatiezorg.

NB Verpleegkundigen ontvangen bij afsluiting van de opleiding ook een diploma met insigne.

 | SVOZ

Praktische informatie

Duur
13 lesdagen van 7 uur op school (dit is – behalve bij de eerste lesdag – inclusief 1 uur intervisie) en 2 online lesdagen van 4 uur, verspreid over 40 weken (10 maanden).

Kosten
De kosten (in totaal € 2.225,-) worden meestal volledig via de werkgever vergoed (meer informatie). Voor particulieren is betaling in 3 termijnen mogelijk. Hierbij wordt wel een opslag van rond de 4% over de totaalprijs gehanteerd: 1e termijn van € 1.157,- (vooraf te voldoen); hierna volgen 2 termijnen van elk € 578,50. Het boekengeld bedraagt: € 158,40

Plaats, datum & rooster
Utrecht: 18 januari 2024 – Rooster

Arbeidsmarktpersectief: zie website SBB en de SVOZ realtime Zorg-banen Monitor

Inschrijven