Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek (GVS) start 8 november

De complexiteit in de zorg neemt toe en het aantal zorgvragers met complexe somatische aandoeningen (vaak gecombineerd met een achteruitgang van de geestelijke vermogens) stijgt. Deze toename van complexe zorg vraagt om de nodige deskundigheid en kennis van somatische ziektebeelden, alsmede een krachtige zorgverlener die de zorg in ‘de driehoek’ coördineert.
Daarom is het van belang om communicatieve vaardigheden te ontwikkelen waarmee je goed afgestemd kunt blijven met de cliënt, naasten en collega’s van eigen en andere disciplines.

De Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek opleiding biedt een stevige basis voor verbetering van de regierol bij complexe somatische zorg. Tijdens deze opleiding wordt een vakinhoudelijke basis gelegd voor de multipathologie met aandacht voor rouw en verlieskunde, eigen regie, wonen en welzijn en participatie.

Geïnteresseerd in deze opleiding? Schrijf je dan nu in via deze: link.

Programma

Inhoud: 7 verschillende modules

De opleiding is modulair opgebouwd en kent drie Proeven van bekwaamheid, die in de praktijk worden uitgevoerd. De titels van de modules zijn:

• Module Vakinhoudelijk handelen
• Module Communicatie
• Module Samenwerking
• Module Toepassen van kennis
• Module Maatschappelijk handelen
• Module Organisatielidmaatschap
• Module Professionaliteit en kwaliteit

Toelatingsvoorwaarden:

  • Minimaal mbo-3 niveau Verzorgende (Verzorgende of Verzorgende-IG);
  • Minimaal 1 jaar werkzaam in de functie van Verzorgende of Verzorgende-IG;
  • Je bent minimaal 20 uur per week werkzaam bij een voor dit niveau erkend leerbedrijf in de zorg.
  • Toelating met een vergelijkbaar diploma op minimaal mbo-3 niveau is alleen mogelijk na toestemming van zowel de examencommissie van SVOZ als de zorginstelling.

Klik voor meer informatie over de inhoud van de opleiding op: Overzicht GVS

Landelijke erkenning & accreditatie

De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek is branche-erkend door CZO. Daarnaast wordt de opleiding geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&VN. Punten worden alleen toegekend aan leden V&VN die lid zijn vanaf de aanvang van de opleiding.

Praktische informatie

Duur
De opleiding start met een introductiebijeenkomst, gevolgd door 13 lesdagen van 7 uur op school (dit is – behalve bij de eerste lesdag – inclusief 1 uur intervisie) en 2 online lesdagen van 4 uur, verspreid over 40 weken (10 maanden).

Kosten
De kosten (in totaal € 2.225,- excl. boekengeld) worden meestal volledig via de werkgever vergoed (meer informatie). Voor particulieren is betaling in 3 termijnen mogelijk. Hierbij wordt wel een opslag van rond de 4% over de totaalprijs gehanteerd: 1e termijn van € 1.157,- (vooraf te voldoen); hierna volgen 2 termijnen van elk € 578,50.
Boekengeld: € 125,40.

Plaats, datum & rooster
Utrecht: 8 november 2023 – rooster

Inschrijven