Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) opleiding start 15 september

Inschrijven

 | SVOZ

Werken als Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)

‘..Steeds meer ouderen met dementie maakt dat een baan als Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) een goede garantie biedt voor de toekomst..’

Een gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie is dé specialist op het gebied van cliënten met psychiatrische en/of psychogeriatrische problemen. Je kunt gaan werken in een verpleeghuis, in de thuiszorg of wooncentrum. Het is een uitdagende baan waarin je goed moet samenwerken met mantelzorgers, vrijwilligers en andere zorgverleners.

Opleiding voor Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) 

 | SVOZ

Deze opleiding kun je zelfstandig, of Incompany doen als je deze via je werkgever aanvraagt.

Voor branche-erkende opleidingen krijgt de werkgever mogelijk verschillende subsidies. In deze opleiding voor volwassenen verwerven verzorgenden kennis en vaardigheden in het omgaan met psychogeriatrische zorgvragers.

Bekende moderne benaderingswijzen en ontwikkelingen in de psychogeriatrie komen uitgebreid aan bod.

Daarnaast wordt in de opleiding aandacht besteed aan belevingsgerichte zorg, zintuigactivering en kleinschalige woonvoorzieningen. Omgaan met moeilijke situaties en onbegrepen gedrag komt via  nagespeelde situaties en praktijkopdrachten aan de orde. Reflectie op het eigen handelen van de verzorgende is een wezenlijk onderdeel van het programma.

Leerdoelen

  • behartigen van kwaliteit van leven voor de psychogeriatrische cliënt,
  • begeleiden, adviseren en professionalisering van collega’s en vrijwilligers;
  • ondersteunen, adviseren en begeleiden van mantelzorgers van psychogeriatrische cliënten.

Opleiding op locatie, samen met jouw collega’s op het door jullie gewenste tijdstip

De opleiding kan zowel bij jou op het werk als op ons opleidingscentrum plaatsvinden. Bij incompany opleidingen helpen we je werkgever indien gewenst met het aanvragen van subsidies en afstemming met het interne HRM programma. Ook heeft de werkgever veel invloed op het op welke dagen de opleiding plaatsvindt en wordt de casuistiek aan jullie praktijksituatie aangepast.

 | SVOZ

Uiteraard voldoen onze opleidingen aan alle wettelijke eisen, maar als enige opleider bieden wij een palet aan individuele begeleiding (zowel online als offline) en zorgen er voor dat deelnemers bij elkaar blijven in de klas waarmee zij zijn gestart.

Onze opleiding sluit direct aan bij de dagelijkse praktijk en is landelijk erkend en gecertificeerd. Wij vinden het belangrijk dat ook de vaardigheden van onze deelnemers goed moeten aansluiten op deze praktijk.

Tenslotte bieden wij lesgarantie. Onze opleidingen, eenmaal gestart, gaan altijd door! Wij hebben veel aandacht voor het groepsproces naast de ontwikkeling van individuele vaardigheden waar je werkgever op zal letten.

Geïnteresseerd in deze opleiding? Schrijf je dan nu in via deze: link.
Wil je tevens gebruik maken van het STAP-budget geef dat tijdens je inschrijving meteen aan!

Het STAP-budget is speciaal bestemd voor scholing en ontwikkeling.
Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling, te gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

De volgende aanvraagperiode voor dit budget start op donderdag 1 september 2022 om 10.00 uur.
Voor meer informatie klik: hier

Programma

Inhoud: 7 verschillende modules

De opleiding is modulair opgebouwd en kent drie Proeven van bekwaamheid, die in de praktijk worden uitgevoerd. De titels van de modules zijn:

• Module Vakinhoudelijk handelen
• Module Communicatie
• Module Samenwerking
• Module Toepassen van kennis
• Module Maatschappelijk handelen
• Module Organisatielidmaatschap
• Module Professionaliteit en kwaliteit

Toelatingsvoorwaarden:

  • Minimaal mbo-3 niveau Verzorgende (Verzorgende of Verzorgende-IG);
  • Minimaal 1 jaar werkzaam in de functie van Verzorgende of Verzorgende-IG;
  • Je bent minimaal 20 uur per week werkzaam bij een voor dit niveau erkend leerbedrijf in de zorg.
  • Toelating met een vergelijkbaar diploma op minimaal mbo-3 niveau is alleen mogelijk na toestemming van zowel de examencommissie van SVOZ als de zorginstelling.

Klik voor meer informatie over de inhoud van de opleiding op: Overzicht opleiding GVP

Landelijke erkenning & accreditatie

De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie is branche-erkend door CZO. Daarnaast is de opleiding voor 101 punten geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&VN. Punten worden alleen toegekend aan leden V&VN die lid zijn vanaf de aanvang van de opleiding. Bij diplomering ontvangt de deelnemer het insigne Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie.

NB Verpleegkundigen ontvangen bij afsluiting van de opleiding ook een diploma met insigne. | SVOZ

Praktische informatie

Duur
13 lesdagen van 7 uur op school (dit is – behalve bij de eerste lesdag – inclusief 1 uur intervisie) en 2 online lesdagen van 4 uur, verspreid over 40 weken (10 maanden).

Kosten
De kosten (in totaal € 2.225,-) worden vaak volledig via de werkgever vergoed (meer informatie). Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk. Hierbij wordt wel een opslag van 4% over de totaalprijs gehanteerd: 1 termijn van € 1.157,- vooraf te voldoen.
Hierna volgen 2 termijnen van € 578,50. Het boekengeld bedraagt € 77,90.


Plaats, datum & rooster
Utrecht: 15 september 2023 – rooster

Arbeidsmarktpersectief: zie website SBB en de SVOZ realtime Zorg-banen Monitor

Inschrijven