Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) opleiding

Inschrijven

 | SVOZ

Werken als Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)

‘..Steeds meer ouderen met dementie maakt dat een baan als Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) een goede garantie biedt voor de toekomst..’

Een gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie is dé specialist op het gebied van cliënten met psychiatrische en/of psychogeriatrische problemen. Je kunt gaan werken in een verpleeghuis, in de thuiszorg of wooncentrum. Het is een uitdagende baan waarin je goed moet samenwerken met mantelzorgers, vrijwilligers en andere zorgverleners.

Opleiding voor Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) 

 | SVOZ

Deze opleiding kun je zelfstandig, of Incompany doen als je deze via je werkgever aanvraagt.

Voor branche-erkende opleidingen krijgt de werkgever mogelijk verschillende subsidies. In deze opleiding voor volwassenen verwerven verzorgenden kennis en vaardigheden in het omgaan met psychogeriatrische zorgvragers.

Bekende moderne benaderingswijzen en ontwikkelingen in de psychogeriatrie komen uitgebreid aan bod.

Daarnaast wordt in de opleiding aandacht besteed aan belevingsgerichte zorg, zintuigactivering en kleinschalige woonvoorzieningen. Omgaan met moeilijke situaties en onbegrepen gedrag komt via  nagespeelde situaties en praktijkopdrachten aan de orde. Reflectie op het eigen handelen van de verzorgende is een wezenlijk onderdeel van het programma.

Leerdoelen

  • behartigen van kwaliteit van leven voor de psychogeriatrische cliënt,
  • begeleiden, adviseren en professionalisering van collega’s en vrijwilligers;
  • ondersteunen, adviseren en begeleiden van mantelzorgers van psychogeriatrische cliënten.

Opleiding op lokatie, samen met jouw collega’s op het door jullie gewenste tijdstip

De opleiding kan zowel bij jou op het werk als op ons opleidingscentrum plaatsvinden. Bij incompany opleidingen helpen we je werkgever indien gewenst met het aanvragen van subsidies en afstemming met het interne HRM programma. Ook heeft de werkgever veel invloed op het op welke dagen de opleiding plaatsvindt en wordt de casuistiek aan jullie praktijksituatie aangepast.

 | SVOZ

Uiteraard voldoen onze opleidingen aan alle wettelijke eisen, maar als enige opleider bieden wij een palet aan individuele begeleiding (zowel online als offline) en zorgen er voor dat deelnemers bij elkaar blijven in de klas waarmee zij zijn gestart.

Onze opleiding sluit direct aan bij de dagelijkse praktijk en is landelijk erkend en gecertificeerd. SVOZ kwaliteitsgarantie© is uniek in Nederland. Wij vinden het belangrijk dat ook de vaardigheden van onze deelnemers goed moeten aansluiten op deze praktijk.

Tenslotte bieden wij lesgarantie. Onze opleidingen, eenmaal gestart, gaan altijd door! Wij hebben veel aandacht voor het groepsproces naast de ontwikkeling van individuele vaardigheden waar je werkgever op zal letten.

Programma

 | SVOZ

Toelatingsvoorwaarden

  • Je hebt een diploma Verzorgende (-IG), MBO Verpleegkundige, of een vergelijkbaar opleidingsniveau
  • Je bent minimaal 16 uur per week werkzaam bij een voor dit niveau erkend leerbedrijf in de zorg

Praktische informatie

Duur
10 lesdagen.

Kosten
De kosten (in totaal € 1.525,-) worden vaak volledig via de werkgever vergoed (meer informatie). Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk. Hierbij wordt dan wel een opslag van 4% over de totaalprijs gehanteerd: 1 termijn van € 796,- vooraf te voldoen. Hierna volgen 2 termijnen van € 395,-. Het boekengeld bedraagt € 65,90.

Plaats & datum
Utrecht: voorjaar 2021

Accreditatie
De opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie is een erkende opleiding door de branche V&V. Bij diplomering ontvangt de deelnemer het insigne Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie. Daarnaast is de opleiding geaccrediteerd door de V&VN, waardoor deelnemers (gestart vanaf 6 september 2017), die ingeschreven staan in het register van V&V 75 accreditatiepunten kunnen krijgen na diplomering.
NB Verpleegkundigen ontvangen bij afsluiting van de opleiding ook een diploma met insigne.

Arbeidsmarktpersectief: zie website SBB en de SVOZ realtime Zorg-banen Monitor

Inschrijven