Verzorgende IG opleiding, MBO niveau 3 BBL

Inschrijven | SVOZ

Werken als Verzorgende IG niveau 3

‘..Zoek je een baan met toekomst, waar je alle kanten mee uit kunt? Volg dan een opleiding tot Verzorgende IG..!

Als Verzorgende IG steun en verzorg je mensen die zichzelf niet kunnen redden. Door de vergrijzing in Nederland zijn er meer (zieke) ouderen en komen er steeds meer vacatures voor Verzorgenden IG. Het is een uitdagende baan waarbij je, naast algemene hulp en ondersteuning, ook jezelf steeds blijft ontwikkelen om ouderen met bijvoorbeeld dementie te begeleiden. Zorginstellingen waarmee wij samenwerken, letten bij het aannemen van passend personeel op:

 • diploma’s die behaald zijn bij een ‘erkende opleider’;
 • het goed in teamverband kunnen samenwerken;
 • voorbehouden handelingen en andere (verpleegtechnische) vaardigheden die relevant zijn voor het vak.

SVOZ Verzorgende IG opleiding: de gemakkelijkste weg naar je baan

SVOZ helpt jou om in 1,5 jaar de beste papieren voor die baan in handen te krijgen. Zo kun je ervoor kiezen om bij ons in het opleidingscentrum, of met een groep collega’s bij jou op het werk (Incompany opleiding) de opleiding te volgen. Je werkgever betaalt dan je opleiding want er zijn interessante subsidiemogelijkheden die vaak het grootste gedeelte van de opleidingskosten dekken. Wij helpen je werkgever eventueel bij de administratieve afhandeling!

Verkort / versneld traject; binnen 2 jaar aan de slag als Verzorgende IG!

Heb je al de nodige ervaring en een MBO werk- en denkniveau? Dan bieden wij je een verkort traject waardoor je gelijk in de opleiding Verzorgende –IG, niveau 3 kunt instromen. Al met al kun je binnen de 2 jaar, vanuit een totaal ander beroep, gediplomeerd Verzorgende IG zijn!

Programma

Inhoud opleiding Verzorgende IG niveau 3

Deze opleiding kun je (voor jou grotendeels kostenloos) zelfstandig, of Incompany doen als je deze via je werkgever aanvraagt. Voor crebo-erkende opleidingen, zoals alle opleidingen en trainingen van SVOZ, krijgt de werkgever namelijk in de regel verschillende subsidies. De opleiding kent meerdere modules van alle werkprocessen die je in de praktijk nodig hebt als verzorgende. Daarnaast worden er algemene communicatie-vaardigheden geleerd en zijn er keuzedelen zoals:

 • wijkgericht werken (code SBB: K0186)
 • mensen met niet-aangeboren hersenletsel (code SBB: K0067)
 • ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking (code SBB: K0082) of,
 • ernstig meervoudige beperkingen (code SBB: K0233)

De opleiding duurt 18 maanden.

Klik voor meer informatie over de inhoud over de opleiding op: Overzicht opleiding Verzorgende IG.

Toelatingsvoorwaarden | SVOZ

Je kunt meedoen met de opleiding als je:

 • in het bezit bent van het diploma ‘Helpende Niveau 2’, of daaraan gelijkgesteld (zie het verkorte voortraject Verzorgende IG)
 • minimaal 24 uur per week werkzaam bent bij een voor dit niveau erkend leerbedrijf in de zorg;
 • de mogelijkheid hebt binnen de werksituatie de Praktijkexamens af te leggen;
 • de Nederlandse taal voldoende beheerst (ter beoordeling door de werkgever)

SVOZ kwaliteitsgarantie© is uniek in Nederland. De opleiding vindt zowel in de praktijk als op het opleidingscentrum plaats, in kleine groepen. Uiteraard voldoen onze opleidingen aan alle wettelijke eisen, maar als enige bieden wij een palet aan individuele begeleiding (zowel online als offline) en zorgen er voor dat deelnemers bij elkaar blijven in de klas waarmee zij zijn gestart.

 | SVOZ

Daarnaast bieden wij lesgarantie. Onze opleidingen, eenmaal gestart, gaan altijd door! Wij hebben veel aandacht voor het groepsproces naast de ontwikkeling van individuele vaardigheden waar je werkgever op zal letten.

 | SVOZ

Praktische informatie

Plaats & datum
Utrecht: 24 maart 2021

Kosten: € 4.575,- De kosten worden meestal volledig via de werkgever vergoed (meer informatie)
Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk. Hierbij wordt dan wel een opslag van rond de 4% over de totaalprijs gehanteerd: 1e termijn van € 2.375,- vooraf te voldoen, hierna volgen 3 termijnen van € 795,-
Het boekengeld bedraagt € 424,75

Arbeidsmarktpersectief: zie website SBB en de SVOZ realtime Zorg-banen Monitor

Nog op zoek naar een leerbedrijf?: zie website Leerbanenmarkt.nl of Stagemarkt.nl

Inschrijven