Verzorgende-IG opleiding, niveau 3

De Verzorgende-IG opleiding is een opleiding op niveau 3. Ondersteun en help je graag mensen op allerlei vlakken? Zet jij de persoon graag centraal? Wil je echt iets betekenen voor mensen? Dan is de Verzorgende-IG opleiding echt iets voor jou. Je leert hoe je basiszorg moet verlenen, maar voert ook verpleegtechnische handelingen uit, zoals bijvoorbeeld katheters inbrengen of injecties geven.

Je verleent basiszorg maar overlegt natuurlijk ook met bijvoorbeeld artsen of fysiotherapeuten. Het zorg(leef)plan dat je gemaakt hebt is jouw basis. Je zorgt voor de zorgvrager maar kan ook goed omgaan met de famlie van de zorgvrager.

Verzorgende-IG opleiding verkort en versneld.

Ben je al werkzaam in de zorgsector als bijvoorbeeld Helpenden of Verzorgende? Dan kan je via een versneld en verkort traject de VIG opleiding doen.  Dat kan omdat er voldoende werkervaring en diploma’s aanwezig zijn. Deze opleiding bieden wij aan in de vorm van ‘blended learning’, een mix van online en klassikaal onderwijs. Wij hebben ons gespecialiseerd in de ouderenzorg en onze opleidingen zijn dan ook daarop toegespitst.

De naam Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) is sinds 1 december 1999 een wettelijk beschermde titel. Wij hebben officieel toestemming om deze opleiding te geven. Je ontvangt dan ook een erkend diploma.

Incompany
Zijn er meerdere collega’s die de opleiding willen volgen? Vraag dan een voorstel op maat aan. Wij verzorgen alle opleidingen ook incompany.

Programma

Voor wie?
Ben jij al werkzaam in de zorg? Heb je een diploma Helpende? Dan kan jij deze opleiding doen.

Toelatingsvoorwaarden
Je wordt toegelaten tot de opleiding als je:

  • in het bezit bent van een diploma Helpende (niveau 2) of vergelijkbaar niveau;
  • minimaal een jaar op het niveau van Helpende werkzaam bent;
  • minimaal 24 uur per week werkzaam bent bij een erkend leerbedrijf (wisseldiensten, niet alleen nachtdiensten);
  • de mogelijkheid hebt binnen de werksituatie de Praktijkexamens af te leggen;
  • de Nederlandse taal voldoende beheerst (ter beoordeling door de werkgever).

Als je vrijstelling voor de toelatingsvoorwaarden of vrijstelling voor onderdelen/ werkprocessen wilt aanvragen, klik dan hier voor het aanvraagformulier.

Leerweg
BBL (BeroepsBegeleidend Leerweg)

Duur
De opleiding start met een introductiebijeenkomst. Hierna volgen 38 lesdagen van 8 uur. De opleiding duurt ongeveer 18 maanden (inclusief schoolvakanties). De lessen worden op woensdagen verzorgd.

Erkenning
Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt deelnemer het insigne voor verzorgenden en het erkende diploma Verzorgende-IG, Crebocode 23187, kwalificatie Verzorgende-IG VVT Crebocode 25491.

Subsidie
De opleiding Verzorgende-IG voldoet aan de urennorm die het Ministerie van OCW gesteld heeft aan BBL onderwijs waardoor werkgevers mogelijk in aanmerking komen voor subsidiëring middels de ‘Subsidieregeling praktijkleren’.

Doorstroommogelijkheden
Als je de opleiding Verzorgende-IG hebt afgerond kun je doorstromen naar een vervolgopleiding op niveau 4, Mbo-Verpleegkundige. Na enige (jaren) werkervaring kan je als gediplomeerd Verzorgende-IG je specialiseren voor de functie van Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) of Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP).

Arbeidsmarktperspectief

De kwalificatie Verzorgende-IG biedt landelijk heel veel kans op werk (bron: www.kansopwerk.nl ).

Inhoud
Klik voor meer informatie over de inhoud over de opleiding op: Overzicht opleiding Verzorgende-IG.

Praktische informatie

Open inschrijving

Plaats & datum
Utrecht – 12 september 2018. De lessen worden op woensdagen verzorgd.

Kosten: € 4.250,-
Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk: 1e termijn van € 2.210,- vooraf te voldoen, hierna volgen 3 termijnen van € 736,67
Het boekengeld bedraagt € 594,50.
Bij betaling van het cursusgeld in 1 termijn, wordt een korting toegepast van 4% = € 4.250,-

Incompany

Wij geven deze training ook incompany. Heeft u een grotere groep en wilt u deze graag bij u op locatie opleiden? Dat kan. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Inschrijven