Van VAG naar VIG (Verzorgende IG) opleiding.

Inschrijven

 | SVOZ

Van VAG naar VIG (Verzorgende IG), méér kunnen doen als Verzorgende IG

Als Verzorde IG mag en kan je méér. Je mag bijvoorbeeld wel medicijnen uitdelen maar geen voorbehouden handelingen uitvoeren, zoals  injecteren, katheteriseren en een maagsonde inbrengen. Dit is de reden waarom veel oud opgeleid Verzorgenden graag een opleiding volgen om uiteindelijk ook het Verzorgende-IG diploma te behalen.

De Opleiding Van VAG naar VIG (Verzorgende IG)

Deze opleiding kun je (voor jou grotendeels kostenlooszelfstandig, of Incompany doen als je deze via je werkgever aanvraagt (hij krijgt hiervoor subsidies). Deze opleiding voor volwassenen opleiding bestaat uit het leren beheersen van een aantal algemene werkprocessen, zoals het kunnen herkennen van de gezondheidstoestand, het opstellen van het zorgplan en het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. Daarnaast worden communicatievaardigheden vaardigheden en maatschappelijke kennis bijgebracht en zijn er keuzemodules als:

  • Keuzedeel A: Wijkgericht werken (code SBB: K0186)
  • Keuzedeel B: Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (code SBB: K0067)
  • Keuzedeel C: Ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking (code SBB: K0082) of:
  • Keuzedeel D: Ernstig meervoudige beperkingen (code SBB: K0233)

Voor meer informatie over de inhoud en de onderdelen die je moet volgen, klik je hier: Overzicht van VAG naar VIG.

Verkorte SVOZ Verzorgende-IG opleiding: de snelste route naar je baan

SVOZ helpt jou om zo snel en gemakkelijk mogelijk om ook deze papieren in handen te krijgen. Doordat je als gediplomeerd Verzorgende vrijstelling kunt aanvragen voor een aantal onderdelen, hoeven bepaalde lessen niet gevolgd te worden. De start- en diplomeringsdatum blijft wel hetzelfde als de reguliere Verzorgende IG opleiding. Zo kun je ervoor kiezen om bij ons in het opleidingscentrum, of met een groep collega’s bij jou op het werk (Incompany opleiding) de opleiding te volgen. Een Incompany opleiding wordt betaald door je werkgever. Ook kun jullie dan zelf de startdatum bepalen en zijn er interessante subsidiemogelijkheden die vaak het grootste deel van jullie studiekosten dekken!

SVOZ kwaliteitsgarantie© is uniek in Nederland. De opleiding vindt zowel in de praktijk als op het opleidingscentrum plaats, in kleine groepen.

 | SVOZ

Uiteraard voldoen onze opleidingen aan alle wettelijke eisen, maar als enige bieden wij een palet aan individuele begeleiding (zowel online als offline) en zorgen er voor dat deelnemers bij elkaar blijven in de klas waarmee zij zijn gestart.

Daarnaast bieden wij lesgarantie. Onze opleidingen, eenmaal gestart, gaan altijd door! Wij hebben veel aandacht voor het groepsproces naast de ontwikkeling van individuele vaardigheden waar je werkgever op zal letten.

Programma

Toelatingsvoorwaarden:

 | SVOZ

  • bent in het bezit van een diploma Verzorgende niveau 3 of vergelijkbaar niveau;
  • bent minimaal een half jaar op het niveau van Verzorgende werkzaam;
  • bent minimaal 24 uur per week werkzaam bij een erkend leerbedrijf (wisseldiensten, niet alleen nachtdiensten);
  • hebt de mogelijkheid binnen de werksituatie de Praktijkexamens af te leggen;
  • de Nederlandse taal voldoende beheerst (ter beoordeling door de werkgever).

Duur
De opleiding start met een introductiebijeenkomst. Hierna volgen 25 bijeenkomsten verspreid over ongeveer 18 maanden. Neem contact op over de vrijstellingen die je krijgt.

Doorstroommogelijkheden
Als Verzorgende IG gediplomeerde kun je doorstromen naar een vervolgopleiding op niveau 4, Mbo-Verpleegkundige of naar andere richtingen, zoals sociaal agogisch werk. Na enige (jaren) werkervaring kan je als gediplomeerd Verzorgende-IG je specialiseren voor de functie van Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) of Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP).

Je hebt een hele goede kans op werk met dit diploma. (zie website van SBB).

Inhoud
Voor meer informatie over de inhoud en de onderdelen die je moet volgen, klik je hier: Overzicht van VAG naar VIG.

Praktische informatie

Kosten: € 2.495,- De kosten worden meestal volledig via de werkgever vergoed (meer informatie)
Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk: 1e termijn van € 1.297,40 vooraf te voldoen, hierna volgen 2 termijnen van elk € 648,70
Het boekengeld bedraagt € 594,50
Bij betaling van het cursusgeld in 1 termijn, wordt een korting toegepast van 4% = € 2.495,-

Arbeidsmarktpersectief: zie website SBB en de SVOZ realtime Zorg-banen Monitor

Inschrijven