Van VAG naar VIG (Verzorgende IG) opleiding.

Inschrijven

 | SVOZ

Van VAG (Verzorgende) naar VIG (Verzorgende IG)

De opleiding tot Verzorgende was in het verleden een goede stap om werkzaam te zijn in de zorg. Inmiddels is de zorg zoveel complexer geworden dat de Verzorgende onvoldoende vaardigheden kan en mag uitvoeren en de opleiding tot Verzorgende IG een passende stap is naar een bredere en passender inzetbaarheid. Dit is de reden dat veel oud opgeleid Verzorgenden graag een opleiding volgen om uiteindelijk ook het Verzorgende-IG diploma te behalen.

De Opleiding Van VAG naar VIG (Verzorgende IG)

Deze opleiding (vooral gericht op volwassenen) bestaat uit het leren beheersen van een aantal algemene werkprocessen, zoals het kunnen herkennen van de gezondheidstoestand, het opstellen van het zorgplan en het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. Daarnaast worden communicatievaardigheden vaardigheden en maatschappelijke kennis bijgebracht en zijn er keuzemodules als:

  • Keuzedeel A: Wijkgericht werken (code SBB: K0186)
  • Keuzedeel B: Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (code SBB: K0067)
  • Keuzedeel C: Ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking (code SBB: K0082) of:
  • Keuzedeel D: Ernstig meervoudige beperkingen (code SBB: K0233)

Voor meer informatie over de inhoud en de te volgen onderdelen, klik hier: Overzicht van VAG naar VIG.

Verkorte SVOZ Verzorgende-IG opleiding: de snelste route naar je baan

SVOZ helpt je om zo snel en gemakkelijk mogelijk dit diploma in handen te krijgen. Gediplomeerd Verzorgenden ontvangen op basis van hun diploma vrijstellingen, waardoor de opleiding extra verkort kan worden doorlopen.

Werkgevers komen mogelijk in aanmerking voor subsidies voor jouw cursusgeld en voor het cursusgeld van collega’s bij meer inschrijvingen, of als de opleiding incompany wordt uitgevoerd.

SVOZ kwaliteitsgarantie© is uniek in Nederland. De opleiding vindt zowel in de praktijk als op het opleidingscentrum plaats, in kleine groepen.

 | SVOZ

Uiteraard voldoen onze opleidingen aan alle wettelijke eisen, maar als enige bieden wij een palet aan individuele begeleiding (zowel online als offline) en zorgen er voor dat deelnemers bij elkaar blijven in de klas waarmee zij zijn gestart.

Daarnaast bieden wij lesgarantie. Onze opleidingen, eenmaal gestart, gaan altijd door! Wij hebben veel aandacht voor het groepsproces naast de ontwikkeling van individuele vaardigheden waar je werkgever op zal letten.

Programma

Toelatingsvoorwaarden:

  • bent in het bezit van een diploma Verzorgende niveau 3 of vergelijkbaar niveau;
  • bent minimaal een half jaar op het niveau van Verzorgende werkzaam;
  • bent minimaal 24 uur per week werkzaam bij een erkend leerbedrijf (wisseldiensten, niet alleen nachtdiensten);
  • hebt de mogelijkheid binnen de werksituatie de Praktijkexamens af te leggen;
  • de Nederlandse taal voldoende beheerst (ter beoordeling door de werkgever).

Duur
De opleiding start met een introductiebijeenkomst. Hierna volgen 20 bijeenkomsten verspreid over ongeveer 10 maanden.

Doorstroommogelijkheden
Als Verzorgende IG gediplomeerde kun je doorstromen naar een opleiding Mbo-Verpleegkundige of naar andere richtingen, zoals sociaal agogisch werk. Na enige (jaren) werkervaring kun je je als gediplomeerd Verzorgende-IG specialiseren in de functie van Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV), Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP), etc. Zie hiervoor de ZorgAcademie opleidingen van SVOZ.

Je hebt een hele goede kans op werk met dit diploma. (zie website van SBB).

Inhoud
Voor meer informatie over de inhoud en de onderdelen die je moet volgen, klik je hier: Overzicht van VAG naar VIG.

Inschrijven
Je kunt je hier inschrijven.

Praktische informatie

Kosten: € 2.675,- De kosten worden meestal volledig via de werkgever vergoed (meer informatie). Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk. Hierbij wordt dan wel een opslag van rond de 4% over de totaalprijs gehanteerd: 1e termijn van € 1.391,- vooraf te voldoen, hierna volgen 2 termijnen van elk € 695,50
Het boekengeld bedraagt € 337,50

Arbeidsmarktpersectief: zie website SBB en de SVOZ realtime Zorg-banen Monitor

Inschrijven