Opleiding mbo-verpleegkundige, niveau 4, verkort

Er zijn steeds meer verpleegkundigen nodig die werken in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg. Met dit diploma heb je dan ook uitstekende kansen op werk. Wil jij ook de regie voeren over het zorg(leef)plan? Overleggen met artsen en overige disciplines en verpleegtechnische handelingen uitvoeren? En werk jij al in de zorg? Doe dan ook de opleiding tot Verpleegkundige (niveau 4) bij SVOZ.

MBO-verpleegkundige opleiding – verkort!

Verzorgenden-IG die al in de zorgsector werkzaam zijn, kunnen via een versneld en verkort traject het diploma MBO-Verpleegkundige halen. De opleiding kan verkort worden aangeboden, omdat de deelnemers een voltooide zorgberoepsopleiding op niveau 3 bezitten, aangevuld met de nodige werkervaring als verzorgende.

De MBO-Verpleegkundige opleiding leidt specifiek op voor de branche V,V&T (verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg). Wij bieden deze opleiding aan in de vorm van ‘blended learning’, een mix van online en klassikaal onderwijs.

Incompany
Zijn er meerdere collega’s die de opleiding willen volgen? Vraag dan een voorstel op maat aan. Wij verzorgen alle opleidingen ook incompany.

Programma

Voor wie?
Voor degene die al in de zorg werken zoals (oud) opgeleide Ziekenverzorgenden of Verzorgenden-IG.

Toelatingsvoorwaarden
Je wordt toegelaten tot de opleiding als je:

  • in het bezit bent van het diploma Verzorgende (-IG) (niveau 3) of daaraan gelijkgesteld;
  • minimaal 1 jaar werkervaring in de zorgsector hebt als gediplomeerd Verzorgende-IG (of daaraan gelijkgesteld);
  • minimaal 24 uur per week werkzaam bent bij een erkend leerbedrijf, opgenomen in het register erkende leerbedrijven van SBB (wisseldiensten, niet alleen nachtdiensten);
  • de mogelijkheid hebt binnen de werksituatie de Praktijkexamens af te leggen;
  • de Nederlandse taal voldoende beheerst (ter beoordeling door de werkgever).

Als je vrijstelling voor de toelatingsvoorwaarden of vrijstelling voor onderdelen/ werkprocessen wilt aanvragen, dan kan dat natuurlijk, klik dan hier voor het aanvraagformulier.

Duur
De opleiding start met een introductiebijeenkomst. Hierna volgen 50 lesdagen van 8 uren. De opleiding duurt ongeveer 24 maanden (inclusief schoolvakanties).

Erkend diploma Verpleegkundige
Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt deelnemer het insigne voor verpleegkundigen en het erkende diploma mbo-Verpleegkundige!

(kwalificatiedossier mbo-Verpleegkundige Crebocode 23182, kwalificatie mbo-Verpleegkundige VVT, Crebocode 25480).

Inhoud
Klik voor meer informatie over de inhoud over de opleiding op: ‘Overzicht opleiding mbo-Verpleegkundige’.

Doorstroommogelijkheden
Als mbo-verpleegkundige kun je doorstromen naar andere richtingen op mbo niveau of natuurlijk andere specialistische vervolgopleidingen volgen. Je kan dan denken aan diabetes of bijvoorbeeld oncologie. Daarnaast kun je je bekwamen in een leidinggevende functie op een verpleeg- of zorgafdeling. Mocht je nog verder willen leren, dan kan je ook kiezen voor de opleiding tot hbo-verpleegkundige.

Subsidie
De opleiding mbo-Verpleegkundige voldoet aan de urennorm die het Ministerie van OCW gesteld heeft aan BBL onderwijs. Klik hier voor meer informatie over subsidiëring middels de ‘Subsidieregeling praktijkleren’.

Arbeidsmarktperspectief
De kwalificatie mbo-Verpleegkundige biedt, in het hele land, uitstekende kansen op werk (bron: www.kansopwerk.nl )

Praktische informatie

Open inschrijving

Kosten: € 5.975,-
Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk: 1e termijn van € 3.107,- vooraf te voldoen, hierna volgen 4 termijnen van € 776,75
Het boekengeld bedraagt € 608,-
Bij betaling van het cursusgeld in 1 termijn, wordt een korting toegepast van 4% = € 5.975,-

Plaats & datum
Utrecht – 1 oktober 2018 (lesdagen op maandagen)

Incompany

De MBO-Verpleegkundige opleiding bieden wij ook incompany aan. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: info@svoz.nl

Kosten
Op aanvraag

Plaats & datum
Op locatie, of in overleg

Inschrijven