MBO Verpleegkundige opleiding, niveau 4, BBL start 15 januari 2024

Inschrijven

 | SVOZ

Werken als Verpleegkundige, niveau 4

Als je een Verpleegkundige opleiding niveau 4 hebt, heb je uitstekende kansen op werk. Je overlegt op niveau met andere disciplines als de arts en de medisch specialist. Ook heb je de regie over het zorgleefplan. Verpleegkundigen mogen daarnaast de voorbehouden handelingen uitvoeren. Zo hebben zij bijvoorbeeld geleerd een infuus in te brengen, intraveneus te injecteren en hechtingen te verwijderen.

Als je al het diploma Verzorgende IG hebt, dan kun je bij SVOZ het diploma Verpleegkundige verkort en versneld behalen.

Inhoud opleiding Verpleegkundige, niveau 4

Deze opleiding kun je (voor jou grotendeels kostenlooszelfstandig, of Incompany doen als je werkgever de opleiding aanvraagt. Voor crebo-erkende opleidingen krijgt de werkgever namelijk mogelijk verschillende subsidies. De opleiding kent meerdere modules van alle werkprocessen die je in de praktijk nodig hebt als verpleegkundige. Daarnaast worden er algemene communicatie-vaardigheden geleerd en zijn er keuzedelen zoals: | SVOZ

  • wijkgericht werken (code SBB: K0186)
  • mensen met niet-aangeboren hersenletsel (code SBB: K0067)
  • ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking (code SBB: K0082) of,
  • ernstig meervoudige beperkingen (code SBB: K0233)

Klik voor meer informatie over de inhoud van de opleiding op: ‘Overzicht opleiding mbo-Verpleegkundige’.

De MBO-Verpleegkundige opleiding leidt op voor de branche V,V&T (verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg). Je leert vanuit een mix van online en klassikaal onderwijs op een leslocatie van SVOZ, of op een locatie van de zorginstelling. Wij zorgen ervoor dat deelnemers met elkaar, in dezelfde groep, aan een opleiding beginnen en deze ook afmaken.

Door te bouwen aan groepsvaardigheden en iedereen individueel te begeleiden, zien wij dat onze opleidingen al jarenlang een slagingspercentage van meer dan 80% halen. Uiteraard is ook deze opleiding volledig landelijk erkend en voorzien van de SVOZ kwaliteitsgarantie©

Incompany, met subsidie bij jouw werkgever met collega’s de opleiding volgen

Zijn er meerdere collega’s die de opleiding willen volgen? Overleg dan met je werkgever en vraag een voorstel op maat aan, want wij verzorgen alle opleidingen ook incompany. Zo kun je zelf de data kiezen wanneer je met collega’s de opleiding wilt volgen en zijn er voor je werkgever interessante subsidiemogelijkheden die vaak het grootste deel van de opleidingskosten dekken!

Programma

Als deelnemer start je met een introductiebijeenkomst van 3 uren. Op deze bijeenkomst, waarbij ook je begeleider welkom is, wordt informatie verstrekt over de wijze waarop het onderwijs wordt gegeven. Hierna volgen 50 lesdagen van 8 uren verspreid over 2 jaar. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het landelijk erkend diploma mbo-Verpleegkundige niveau 4.

Crebocode 23267, kwalificatie mbo-Verpleegkundige Crebocode 25655.

Je wordt toegelaten tot de opleiding als je:

  • in het bezit bent van het diploma Verzorgende IG (niveau 3) of daaraan gelijkgesteld;
  • min. 1 jaar werkervaring hebt in de zorgsector als gediplomeerd Verzorgende IG (of daaraan gelijkgesteld);
  • min. 24 uur per week werkzaam bent bij een erkend leerbedrijf, opgenomen in het register erkende leerbedrijven van SBB (wisseldiensten, niet alleen nachtdiensten);
  • de mogelijkheid hebt binnen de werksituatie de Proeven van Bekwaamheid af te leggen;
  • de Nederlandse taal voldoende beheerst (ter beoordeling door de werkgever).

Praktische informatie

Plaats, startdatum & rooster
Utrecht: 15 januari 2024 – Rooster

Kosten: € 6.550,- De kosten worden meestal volledig via de werkgever vergoed (meer informatie)
Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk. Hierbij wordt een opslag van rond de 4% over de totaalprijs gehanteerd: 1e termijn van € 3.406,- vooraf te voldoen, hierna volgen 4 termijnen van € 851,50. Het boekengeld bedraagt € 673,50.
Bijkomende kosten examens TOA (Rekenen, Nederlands & Engels) & Prove2Move (keuzedelen): € 120,49.

Arbeidsmarktpersectief: zie website SBB en de SVOZ realtime Zorg-banen Monitor

Op zoek naar een leerbedrijf?: zie website Leerbanenmarkt.nl of Stagemarkt.nl

Inschrijven