Opleiding Helpende Plus (officieel erkend keuzedeel) start 21 februari 2024

Inschrijven | SVOZMet een opleiding Helpende Plus (officieel erkend keuzedeel) maak je de eerste opstap als Helpende naar Verzorgende. Je kan en mag dan méér en dat maakt je interessanter voor werkgevers.

Met deze opleiding word je bekwaam in een aantal verzorgende vaardigheden die in het werkveld van zorg en welzijn veel gevraagd worden. Ook voor doorstroom naar de Verzorgende IG opleiding is het volgen van de Helpende Plus opleiding een goede keuze. Het certificaat biedt namelijk vrijstellingen binnen de Verzorgende IG opleiding, waardoor je deze verkort kunt volgen.

Inhoud opleiding Helpende plus (officieel erkend keuzedeel):

Klik hier voor de inhoud van de opleiding Helpende Plus (officieel erkend keuzedeel)

Na deze opleiding kun je bijvoorbeeld de pols tellen en temperatuur meten, medicatie toedienen, wonden verzorgen en steunkousen aantrekken. Je kunt veranderingen bij de cliënt signaleren en daar goed mee omgaan en handelen in acute situaties. Je weet waartoe je bevoegd bent en wanneer je de deskundigheid van anderen moet inroepen. Deze korte praktijkgerichte opleiding vergroot jouw inzetbaarheid als Helpende.

Op de opleidingsdagen verdiep je je in de theorie en oefen/toets je jouw vaardigheden in een skillslab. Vervolgens worden zoveel mogelijk vaardigheden in de praktijk getoetst middels het praktijkexamen.

Uiteraard kun je ook deze opleiding bij je werkgever (Incompany) worden verzorgd als je met meerdere collega’s tegelijkertijd deze opleiding wilt volgen.

Programma

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt:

  • een opleiding Helpende niveau 2 of vergelijkbaar
  • werkt gedurende de opleiding minimaal 16 uur per week bij een erkend leerbedrijf

Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat Helpende Plus (SBB code K0905).

Duur 
Introductiebijeenkomst van 2 uur en 6 lesdagen van 7 uur.

Erkenning
SBB Keuzedeel mbo Helpende plus, SBB Code: K0905

Je ontvangt het certificaat Helpende plus.

Praktische informatie

Open inschrijving

Kosten
De kosten (in totaal € 1.335,-) worden meestal volledig via de werkgever vergoed (meer informatie). Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk. Hierbij wordt dan wel een opslag van rond de 4% over de totaalprijs gehanteerd: 1e termijn van € 695,- (1e termijn vooraf te voldoen), 2e termijn van € 695,- exclusief boeken: circa € 79,20,-.

Plaats, startdatum & rooster
Utrecht: 21 februari 2024 – rooster


Arbeidsmarktpersectief
: zie website SBB en de SVOZ realtime Zorg-banen Monitor

Nog op zoek naar een leerbedrijf?: zie website Leerbanenmarkt.nl of Stagemarkt.nl

Inschrijven