Helpende Zorg & Welzijn opleiding. MBO niveau 2. BBL voor volwassenen.

 | SVOZ

 | SVOZ

‘Snel instappen als Helpende met een landelijk erkend diploma Helpende Zorg en Welzijn’

Werken als Helpende Zorg & Welzijn

‘Helpende’ worden is vaak de eerste stap in een carrière in de Zorg. Ook mensen die geen (of beperkte) ervaring in de zorg hebben, kunnen gemakkelijk instappen. In deze baan help je mensen die niet meer zelfstandig kunnen leven. Dat gebeurd vaak door ouderdom, ziekte, psychiatrische problemen, verslaving of een handicap. Je werkt meestal in verpleeg- of verzorgingstehuizen, instellingen voor verstandelijk gehandicapten, ziekenhuizen of in de thuiszorg.

Opleiding Helpende Zorg en Welzijn, niveau 2 

Deze opleiding kun je (voor jou grotendeels kostenlooszelfstandig, of Incompany doen als je deze via je werkgever aanvraagt. Voor branche-erkende opleidingen krijgt de werkgever hiervoor namelijk mogelijk verschillende subsidies. Je leert in de opleiding ‘Helpende Zorg en Welzijn’ praktijkgericht je clienten te bijbegeleiden bij het ‘wonen en welzijn’. Dat is verantwoordelijk werk en populaire instellingen als bijvoorbeeld AxionContinu, Careyn, Amstelring en Fokus Wonen letten bij het aannemen van passend personeel dan ook op:

 | SVOZ

  • communicatieve en sociale vaardigheden
  • het goed in teamverband kunnen samenwerken met overige zorgaanbieders en mantelzorgers

Onze opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en is landelijk erkend (SVOZ kwaliteitsgarantie©).

Door jouw ervaring of jouw vooropleiding kun je de opleiding verkort doen. Dit betekent dat je binnen 12 maanden het diploma op zak hebt terwijl je toch maar 1 dag in de week kwijt bent aan de opleiding.

Via het werk deze opleiding volgen, met minimale kosten voor je werkgever

Wij vinden de combinatie van online leren en klassikaal erg belangrijk. Zo kun je thuis aan de slag en je vragen stellen tijdens de les of online aan de docent. SVOZ helpt jou om zo snel en gemakkelijk mogelijk de beste papieren voor die baan in handen te krijgen. Zo kun je ervoor kiezen om bij ons in het opleidingscentrum, of met een groep collega’s bij jou op het werk (Incompany opleiding) de opleiding te volgen.

Een incompany opleiding wordt betaald door je werkgever. Ook kun jullie dan zelf de startdatum bepalen en zijn er interessante subsidiemogelijkheden die vaak het grootste deel van jullie studiekosten dekken!

Programma

 | SVOZ

Toelatingsvoorwaarden

Je voldoet aan de volgende toelatingsvoorwaarden:

  • Je werkt in de zorg (minimaal 24 uur in de week, in wisseldiensten, niet alleen nachtdienst)
  • Je spreekt en schrijft Nederlands op een goed niveau
  • Je kunt examens afleggen binnen de werksituatie

Programma

Duur: 12 maanden,

Diploma

Je behaalt het landelijk erkend diploma Helpende Zorg en Welzijn, niveau 2, Crebocode 25498

Doorstroommogelijkheden
Je kunt je verder ontwikkelen met aanvullende cursussen of opleidingen, zoals een opleiding op Verzorgende-IG niveau 3 in de richting verpleging en verzorging.

Praktische informatie

Plaats & datum
Utrecht –  Woensdag 20-03-2019. 

Kosten: € 2.495- De kosten worden meestal volledig via de werkgever vergoed (meer informatie)
Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk: 1e termijn van € 1.297,40 vooraf te voldoen, hierna volgen 2 termijnen van € 648,78
Het boekengeld bedraagt € 187,50.
Bij betaling van het cursusgeld in 1 termijn, wordt een korting toegepast van 4% = € 2.495,-

Arbeidsmarktpersectief: zie website SBB en de SVOZ realtime Zorg-banen Monitor

Geinteresseerd?

Geef je interesse aan ons door en ontvang een VVV-bon ter waarde van €50,- als je meedoet met een opleiding bij SVOZ opleidingen in 2019.

Inschrijven