Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2

Als Helpende Zorg & Welzijn ondersteun je bij het opruimen, schoonmaken en de zorg voor een fijne leefomgeving. Soms neem je die taken geheel over van de cliënt/zorgvrager. Je ondersteunt een cliënt/zorgvrager bij dagelijkse bezigheden als eten en drinken en verplaatsen. Daarbij houd je rekening met wat deze zelf wil of kan doen. Afhankelijk van wat jouw cliënt nodig heeft, ondersteun je bij hun persoonlijke verzorging, je kan dan bijvoorbeeld denken aan het helpen bij wassen en aankleden.

Helpende zorg & welzijn, niveau 2 opleiding

Zorghulpen en medewerkers op een vergelijkbaar niveau kunnen via een versneld en verkort traject worden opgeleid tot Helpende Zorg & Welzijn – Dienstverlening, niveau 2. De opleiding kan verkort worden aangeboden, omdat de deelnemers enige scholing in de zorgsector en relevante werk ervaring hebben.

SVOZ biedt de opleiding Helpende Zorg & Welzijn deels via ‘blended learning’ aan; een mix van online voorbereiden en klassikaal onderwijs dat zorgt voor een stevige basis van vakkennis- en vaardigheden.

Incompany
Zijn er meerdere collega’s die de opleiding willen volgen? Vraag dan een voorstel op maat aan. Wij verzorgen alle opleidingen ook incompany.

Programma

Doelgroep
Volwassenen in het bezit van een diploma Zorghulp of een vergelijkbaar niveau.

Toelatingsvoorwaarden
Je wordt toegelaten tot de opleiding als je:

  • in het bezit bent van het diploma Zorghulp (niveau 1) of aantoonbare vaardigheden hebt op het niveau van assistent;
  • minimaal 1 jaar werkervaring hebt in de zorgsector;
  • minimaal 24 uur per week werkzaam bent bij een erkend leerbedrijf (wisseldiensten, niet alleen nachtdiensten),
  • de mogelijkheid hebt binnen de werksituatie de Praktijkexamens af te leggen;
  • de Nederlandse taal voldoende beheerst (ter beoordeling door de werkgever).

Als je vrijstelling voor de toelatingsvoorwaarden of vrijstelling voor onderdelen/ werkprocessen wilt aanvragen, klik dan hier voor het aanvraagformulier.

Leerweg
BBL (BeroepsBegeleidend Leerweg)

Duur
De opleiding start met een introductiebijeenkomst. Hierna volgen 24 lesdagen van 7 uur. De opleiding duurt ongeveer 12 maanden (inclusief vakanties).

Erkenning
Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt deelnemer het insigne voor Helpenden en het erkende diploma Helpende Zorg & Welzijn, Crebocode 25498.

Subsidie
De opleiding Helpende Zorg & Welzijn voldoet aan de urennorm die het Ministerie van OCW gesteld heeft aan BBL onderwijs, waardoor werkgevers mogelijk in aanmerking kunnen komen voor subsidiëring middels de ‘Subsidieregeling praktijkleren’.

Inhoud
Klik voor meer informatie over de inhoud over de opleiding op: ‘Overzicht opleiding Helpende Zorg & Welzijn’.

Doorstroommogelijkheden
Je kunt je verder ontwikkelen met aanvullende cursussen of opleidingen, zoals een opleiding op Verzorgende-IG niveau 3 in de richting verpleging en verzorging.

Arbeidsmarktperspectief
De kwalificatie Helpende Zorg & Welzijn biedt landelijk geringe kansen op werk (bron: www.kansopwerk.nl ). Je kan hierna echter je wel verder ontwikkelen en dan stijgen de kansen op werk enorm.

Praktische informatie

Open inschrijving

Kosten
Voor particulieren is betaling in termijnen mogelijk: 1e termijn € 1.297,40 vooraf te voldoen; hierna 2 termijnen van € 648,70 exclusief boeken: € 187,50
Bij betaling van het cursusgeld in 1 termijn wordt een korting toegepast van 4% = € 2.495,-

Plaats & datum
Utrecht – 4 oktober 2018. De lessen worden op de donderdagen verzorgd.

Incompany

Kosten
Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Plaats & datum
Op locatie, of in overleg

Inschrijven