BIG-Herregistratie Verpleegkundigen meerdere startdata

Training ter voorbereiding op het examen

Heb je jouw verpleegkundige diploma in Nederland behaald en/of ben je geregistreerd in het BIG-register en wil je je laten herregistreren? Aarzel dan niet, schrijf je hier nu in en volg deze training ter voorbereiding op het examen!

Deze training BIG-Herregistratie Verpleegkundigen is speciaal bedoeld voor diegenen waarvan de BIG-registratie verlopen is of wanneer je niet aan de werkurennorm hebt kunnen voldoen in de afgelopen vijf jaar.

Als je wilt blijven werken als verpleegkundige, dan moet je je herregistreren in het BIG-register. Je kunt je herregistreren als je voldoet aan de werkervaringseis of de scholingseis. Wanneer je niet aan de werkervaringseis voldoet, kun je door het behalen van drie examens een Periodiek Registratie Certificaat verkrijgen. Met dit certificaat kun je je vervolgens opnieuw herregisteren.

De 3 examens die je dient uit te voeren, zijn:
– Kennisexamen
– Praktijkexamen (vaardigheden)
– Examengesprek Klinisch redeneren

Het kennisexamen en het praktijkexamen moeten behaald zijn om het examengesprek te mogen voeren.
In 2021 is het bestaande BIG Herregistratie-examen herzien. Naast een theoretisch examen is er een praktijkexamen voor twee van de twaalf verpleegtechnische handelingen. Tenslotte vindt nog een klinisch-redeneren-gesprek plaats.

SVOZ heeft een training BIG-Herregistratie voor verpleegkundigen ontwikkeld. Hiermee kun je je optimaal voorbereiden op de examens. De training BIG-Herregistratie bestaat uit theorie, praktijk en bereidt je je voor op het examengesprek.

Alle examens worden afgenomen door het Consortium Beroepsonderwijs. Via de website van het Consortium Beroepsonderwijs meld je je aan voor het examen, waarbij je de locatie voor het examen kunt kiezen. Meer informatie over de BIG-Herregistratie en het aanmelden voor examens is te vinden via: www.herregistratiewetbig.nl

Programma

De training BIG-herregistratie praktijkvaardigheden en klinisch redeneren bestaat uit 4 lesdagen (lestijden van 9.30 – 16.00 uur).

Tijdens de lesdagen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

•  Theorie en praktisch oefenen van de vaardigheden
•  Verpleegkundig Rekenen
•  Theorie van klinisch redeneren
•  Oefenen van examengesprek

Praktische informatie

Plaats, startdata & rooster
Utrecht: 31 augustus 2023 – rooster
Utrecht: 14 september 2023 – rooster

Kosten: € 950,-
Betaling in 2 termijnen is mogelijk, hiervoor geldt een toeslag (4%).
Het 1e termijn van € 494,- dient voorafgaan de start van de training voldaan te worden. Hierna volgt de 2e termijnbetaling van € 494,-

Het lesmateriaal bedraagt € 45,- (toegang tot online lesplatform en reader).

NB: Bijkomende kosten voor het examen op te vragen bij Consortium Beroepsonderwijs.

Direct inschrijven: Inschrijfformulier