Diploma na succesvolle zorgopleiding door SVOZ vanuit bijstand

Persbericht en persuitnodiging van de gemeente Amersfoort – vrijdag 12 april

 | SVOZ

Na een succesvolle samenwerking tussen de gemeente Amersfoort, opleider SVOZ en zorgwerkgevers uit de regio Amersfoort ontvangen elf voormalig werkzoekenden op vrijdag 12 april hun diploma Helpende Niveau 2 uitgereikt. De diploma uitreiking vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur bij de afdeling Arbeidsintegratie aan de Stadsring 75 in Amersfoort.

 | SVOZ

Helpende niveau 2

Een groep van 11 vrouwen die een bijstandsuitkering ontving, zijn vorig jaar april op kosten van de gemeente Amersfoort begonnen aan de opleiding voor Helpende Niveau 2. Zij hebben de opleiding allemaal binnen een jaar gehaald. Het bleek voor hen een mooie kans om in de zorg aan het werk te gaan. Van de groep heeft 80% bij de start van de opleiding direct een baan gevonden. Ze hadden daardoor geen uitkering meer nodig. Ze kunnen hun leven lang terugvallen op dit diploma. De helft gaat via de werkgever in september een vervolgopleiding voor niveau 3 volgen.

Gemotiveerd

Alle deelnemers waren gemotiveerd het diploma te halen. De kans die zij kregen op een diploma en het feit dat werkgevers voor hen open stonden, maakte dat iedereen er meteen voor ging. Alle bezwaren die in trajecten ervoor speelden, zoals de zorg voor kinderen of eventuele lichamelijke klachten, vielen weg. “Alle deelnemers gingen er helemaal voor. Ze meldden zich niet ziek en waren er altijd. Dat was het meest bijzondere en daar ben ik erg trots op”, zegt trajectbegeleider Ingrid Zanichkhah van de Gemeente Amersfoort. Zij onderhield tijdens de opleiding nauw contact met de stagebegeleiders.

De deelnemers gingen direct aan het werk. Zij kregen een leerlingplek bij de werkgevers Fokus Wonen, Lyvore, Beweging 3.0 en De Koperhorst. Zij hebben allemaal hard mensen nodig. De opleiding is hierdoor ook voor de werkgevers van belang.

Eind april start een nieuwe groep aan de opleiding. Hiervoor zoekt de Gemeente Amersfoort nog enkele werkplekken.

Meer informatie