19 maart: SVOZ op Hét Dementie Congres

Dementie is hard op weg volksziekte nummer 1 te worden. Het aantal mensen met dementie is in 2040 mogelijk verdubbeld tot meer dan een half miljoen. Op Hét Dementie Congres wordt ingegaan op ontwikkelingen die gaande zijn en zoomen dementie experts in op vraagstukken.
Ook worden er diverse workhops gegeven.

Erwin Schenzel, docent bij SVOZ verzorgt de workshop ‘Helden achter de voordeur: dementie in de wijk’.

Mensen met dementie blijven steeds langer thuis wonen. Dit vraagt van de professionals en omgeving de nodige kennis, kunde en samenwerking. Tijdens deze workshop gaan wij samen op zoek naar wie er betrokken zijn bij de thuiswonende mensen met dementie. Al deze betrokkenen hebben een eigen rol die zij voor de mens met dementie vervullen, van de overheid tot degene om wie het gaat. Het is een gezamenlijke zoektocht waarbij de inbreng van iedere deelnemer verwacht wordt. Ook komen er zaken als veiligheid in en om het huis aan bod.

Deelnemers krijgen een goed beeld van alle betrokkenen rondom de thuiswonende mens met dementie, kunnen benoemen wat er geregeld kan worden om zolang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen én waar men op moet letten om thuis te kunnen blijven wonen.

Interesse in deze workshop of het programma? Klik dan hier.

Voor vragen over de workshop of het aanbod van SVOZ kun je tijdens de pauzes onze stand bezoeken.
We staan jullie graag te woord!

 | SVOZ