Kosten van een opleiding of training, hoe zit dat?
Via de werkgever = vaak geen kosten
Zo’n prijs voor een opleiding is natuurlijk altijd een heel bedrag. Gelukkig betalen maar weinig deelnemers de prijs (volledig) zelf. Hoe werkt dat?
- Je vraagt je werkgever of je de door jou gekozen opleiding mag volgen.
- Al onze opleidingen zijn volledig erkend en gecertficiceerd. Daarom kan je werkgever subsidies op je opleiding aanvragen (waarbij wij hem zullen helpen). Je werkgever krijgt dan het overgrote deel van je opleidingskosten terug. Vaak houdt dit in dat je dan niets zelf hoeft te betalen.
- Soms vraagt een werkgever een eigen bijdrage die via je salaris wordt verrekend. Ook kunnen er afspraken zijn over terugbetaling als het diploma niet zou worden gehaald.
- Als de opleiding nodig is voor de uitoefening van je beroep, dan is een werkgever vanuit de CAO verplicht de kosten én de tijd te vergoeden.
- Doe je een opleiding geheel op eigen initiatief en betaal je volledig zelf de kosten, dan kun je bij je jaarlijkse belastingaangifte een deel terugvragen.
Conclusie: meestal hoef je dus weinig tot niets voor de opleiding zelf te betalen, maar vraag altijd aan je werkgever hoe dit bij jullie geregeld is!
Geen nare verrassingen bij de kosten van je SVOZ opleiding
Voor iedere opleiding of training bij SVOZ vermelden wij ook altijd een totaalprijs. Je kunt wel in termijnen betalen, maar deze worden dan ook helder gecommuniceerd. Bij SVOZ geen onverwachte extra kosten of andere financiële verrassingen.
Incompany, de opleiding op je werklocatie volgen kan nog goedkoper zijn
Ook kan je werkgever ervoor kiezen dat je samen met een groep collega’s de opleiding op je werkplek volgt. Wij verzorgen dat ook en brengen alle voorzieningen naar de gewenste locatie, kijk hier voor meer informatie.
Financieel kan het voor je werkgever interessanter zijn om voor deze optie te kiezen. Dat houdt in dat dit ook voor jou gunstiger kan uitpakken. Attendeer je werkgever dus op deze mogelijkheid.
Tenslotte: Wat is je diploma in de toekomst waard?
De Inspectie van Onderwijs heeft deze praktijkgerichte aanpak van SVOZ de laatste jaren als zeer positief beoordeeld. Daarnaast zijn al onze opleidingen landelijk gecertificeerd en dat is dan ook de reden dat wij volledige kwaliteitsgarantie op onze opleidingen en de gehaalde diploma’s kunnen bieden. SVOZ heeft onder andere het NRTO keurmerk en wordt geaccrediteerd voor haar branche-erkende opleidingen door het CZO.
Weet dus wat je diploma waard is en onderzoek dat! Vraag bij vergelijk van opleidingen ook altijd naar de laatste beoordeling van de Onderwijsinspectie (= najaar 2018), certificering en garanties. Kan een opleider die niet overleggen, dan heb jij alvast een antwoord..