AxionContinu, Optimisten in de Zorg


SVOZ werkt al jaren samen met AxionContinu, een bijzondere organisatie met een mooie missie.
 

Het ‘beste’ in mensen durven te zien

Je moet het maar durven…, niet alleen zeggen dat je optimistisch bent in de zorg, maar ook aan je (nieuwe) mensen de kans durven te geven om te groeien naar een volwaardige baan in de zorg. AxionContinu durft het beste in mensen te zien. Waar anderen alleen naar een vooropleiding kijken, vindt AxionContinu de juiste motivatie en competenties in mensen. Ze investeren met een passende opleiding in de zorg . In een nieuw carrièreperspectief voor werklozen en minderheden die anders moeilijk een baan kunnen vinden.

Daarmee werkt zij ook aan een stabiele bezetting van de werkvloer.

Gemeenschappelijke missie in HRM

SVOZ waardeert de maatschappelijke betrokkenheid en inzet van AxionContinu enorm. Reden waarom wij graag, en al jaren, samenwerken om die missie te realiseren.

Wij ontzorgen door te adviseren bij selectie van deelnemers.

Vervolgens hebben wij onze Helpende opleiding aangepast aan de e-learning programma’s die binnen AxionContinu worden gehanteerd. Zo doorlopen de deelnemers een passend en verkort programma, soms doorlopend naar Helpende Plus en zelfs Verzorgende IG.

Financiële ondersteuning

Naast advisering bij de werving en selectie kan SVOZ ook een subsidiescan (laten) uitvoeren.

Hierdoor kan een zorgorganisatie maximaal gebruik maken van de subsidiestromen en stagestimuleringsregelingen. (SVOZ werkt hierbij intensief samen met OAZ subsidieadviseurs).

Vanuit bovengenoemde mogelijkheden zijn de opleidingskosten vaak volledig te bekostigen.

Resultaat: mensenwerk werkt!

Het HRM beleid van AxionContinu is uitermate succesvol gebleken. Niet alleen worden er opleidingsprogramma’s op een financieel verantwoorde manier ingevuld, het programma zelf heeft een zeer gunstig maatschappelijk effect en biedt nieuwe werknemers nieuwe kansen.

Via AxionContinu hebben zij carrièreperspectief in een organisatie met lef!