Verzorgende IG, niveau 3

Als Verzorgende-IG kun je werken in verschillende branches, zoals een ziekenhuis, verpleeghuis, verzorgingshuis, de thuiszorg en de gehandicaptenzorg.

De Verzorgende-IG verleent basiszorg, overlegt met andere beroepsbeoefenaren; artsen, fysiotherapeuten e.d. en maakt het zorg(leef)plan voor haar cli├źnt. Daarnaast mag de Verzorgende-IG de verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals katheters inbrengen, injecties geven, neussondes inbrengen, etc.

Helpenden en Verzorgenden die al in de zorgsector werkzaam zijn, kunnen via een versneld en verkort traject het VIG-diploma halen. De opleiding kan verkort worden aangeboden, omdat de deelnemers een voltooide beroepsopleiding op niveau 2 of hoger bezitten en werkervaring hebben.
De naam Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) is sinds 1 december 1999 een wettelijk beschermde titel.

Algemene informatie
Doelgroep
Helpenden en oud opgeleide Verzorgenden

Toelatingsvoorwaarden
Je wordt toegelaten tot de opleiding als je:

  • in het bezit bent van een diploma Helpende (niveau 2) of vergelijkbaar niveau;
  • minimaal een half jaar op het niveau van Helpende werkzaam bent;
  • minimaal 15 uur per week werkzaam bent bij een erkend leerbedrijf.

Als je twijfelt of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden of vrijstelling voor onderdelen wilt aanvragen, neem dan contact op met ons kantoor via
030 2626185 / info@svoz.nl.

Duur
De opleiding start met een introductiebijeenkomst. Hierna volgen 32 lesdagen van 6 uur (incl. 5 lesdagen Module Rekenen en Taal). Per 14 dagen is er een lesdag gepland, waarbij we rekening proberen te houden met de schoolvakanties. De opleiding duurt 14 -17 maanden (afhankelijk van het startmoment, excl. schoolvakanties).

Erkenning
Crebonummer 95530

Inhoud
Klik op: overzicht van de kwalificaties voor meer informatie over de inhoud.

Open inschrijving
Kosten
In termijnen: 1e termijn van € 2.000,- (vooraf te voldoen); hierna 3 termijnen van € 668,- exclusief boeken circa: € 345,-
Bij betaling van het cursusgeld in 1 termijn wordt een korting toegepast van 4% = € 3.850,-
Plaats & datum
Utrecht: najaar 2015
Incompany
Kosten
Op aanvraag
Plaats & datum
Op locatie, of in overleg